Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Ξηντάρα,

Από ότι γνωρίζετε, η Διώνη υδροδοτείται πλέον από 1/8/ 2008 με νερό Ε.ΥΔ.Α.Π, όπως και το υπόλοιπο Πικέρμι.

Η ικανοποίηση αυτού μας του ουσιώδους αιτήματος  των κατοίκων της Διώνης να υδροδοτούνται με νερό Ε.ΥΔ.Α.Π είναι γνωστό στα μέλη μας ότι οφείλεται κυρίως στις δικές σας, συνεχείς προσπάθειες,  που καταβάλατε  ως Πρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου, επί μία εικοσαετία, με καθημερινές προσωπικές  αλλά και έγγραφες οχλήσεις σας προς τους συναρμόδιους φορείς (Ε.ΥΔ.Α.Π - Περιφερειάρχη Ανατολικής Αττικής – ΥΠΕΧΩΔΕ - Α.Ο.Ο.Α - Υπουργείο Εθνικής Αμύνης).

Η δική σας παρέμβαση προς την Ε.ΥΔ.Α.Π και το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως είχε προτείνει ο Σύλλογος μας,  οδήγησε στην πραγματοποίηση του έργου επέκτασης του δικτύου της Ε.ΥΔ.Α.Π εκτός ζώνης ευθύνης της, σαν στρατηγική επένδυση,  κατά μήκος της Λεωφ. Μαραθώνα από Παλλήνη μέχρι στροφή Ραφήνας, συνολικού κόστους περίπου  9 εκατ ευρώ, που καλύφθηκε μερικώς από το ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ.

Με δικές σας ενέργειες, διατέθηκε στην συνέχεια από την Κυβέρνηση το ποσό των 900.000,00 ευρώ για την κατασκευή του αγωγού που συνέδεσε την δεξαμενή της Διώνης με τον αγωγό της Ε.ΥΔ.Α.Π στο ύψος της Λ. Μαραθώνα. Αυτά τα χρήματα που προέρχονταν από Ευρωπαϊκά κονδύλια, αν δεν ενεργούσατε εσείς, με εύστοχους χειρισμούς, σαν Πρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου, θα έπρεπε να τα πληρώσουν οι οικοπεδούχοι της Διώνης μέσω του Συνεταιρισμού τους, όπως πλήρωσαν και τα άλλα έργα υποδομής.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος κ. Πρόεδρε, να θεωρηθεί ότι ο Σύλλογος μας παραγνωρίζει και ξεχνά την ουσιαστική συμβολή σας για την υλοποίηση του έργου υδροδότησης της Διώνης με νερό Ε.ΥΔ.Α.Π, θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι αναγνωρίζουμε αυτό το έργο σας και εκφράζουμε, για μία ακόμη φορά, τις ευχαριστίες μας προς το πρόσωπο σας για το θερμό και προσωπικό ενδιαφέρον που δείξατε για κάθε πρόβλημα της Διώνης και ειδικότερα για την ύδρευση της με νερό Ε.ΥΔ.Α.Π.

Επί πλέον κύριε Πρόεδρε, σας γνωρίζουμε ότι για  την προσφορά σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως τα μέλη μας , κατά τις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου μας το 2007 και το 2009, όπως φαίνεται στα αντίστοιχα αποσπάσματα των απολογισμών του Διοικητικού Συμβουλίου  που σας επισυνάπτουμε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας
Τσαγκαράκης Νικόλαος
Παπαλιάς Σταύρος
Αντιστράτηγος (ε.α)
Υποστράτηγος (ε.α.)