Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Aγαπητοί Κύριοι,

Τον περασμένο Αύγουστο ζήσαμε τις καταστροφικές συνέπειες της φωτιάς που κατέκαψε σε ποσοστό 90% έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αττικής, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δάση και οικοσύστημα και να προκληθούν δυσάρεστες συνέπειες στο μικροκλίμα της περιοχής και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο το νομό.

Ο Σύλλογός μας η «Ερίκεια», παίρνει την πρωτοβουλία να προβεί σε κάποιες ενέργειες με σκοπό αφενός την ταχεία αναδάσωση της περιοχής μας και αφετέρου λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και για την αποτροπή παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων.

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια του Συλλόγου μας, χρειαζόμαστε βοήθεια όχι μόνο από την Κοινότητα Πικερμίου στην οποία ανήκουμε, αλλά και από άλλους φορείς στη δυνατότητα που έχει ο καθένας να μας προσφέρει οικονομική ή άλλης μορφής βοήθεια (δέντρα, υλικά κατάσβεσης κλπ). Κατά προτεραιότητα πρέπει να εξασφαλίσουμε τα δέντρα και ότι άλλο απαιτείται για την άμεση δεντροφύτευση, ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια με την έναρξη της φυτευτικής περιόδου και να συνεχιστεί για τη διατήρηση των δέντρων που θα φυτευθούν.

Η προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας, εκτιμούμε ότι είναι μια πράξη κοινωνικής  ευθύνης όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Για τον λόγο αυτό, ζητάμε την έμπρακτη συμπαράστασή σας. Εφόσον θέλετε να μας βοηθήσετε οικονομικά, μπορείτε να καταταθέσετε το ποσό που επιθυμείτε στον λογαριασμό 0026.0098.95.0200870095 του Συλλόγου στην Eurobank και θα σας χορηγηθεί η νόμιμη απόδειξη. Σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε δέντρα ή άλλα αναγκαία υλικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Υπεύθυνος Αποκατάστασης
και Προστασίας του Περιβάλλοντος

Ψαριανός Παναγιώτης
τηλ: 210 6834388
κιν: 6937347777

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος
Παύλος Παπαδόπουλος

Αντιπρόεδρος
Ζερεφός Στυλιανός

Γραμματέας
Αντωνέλλου Γεωργία

Αναπληρωτής Γραμματέας
Αναστασίου Φίλιππος
Ταμίας
Κατωπόδης Ξενοφών

Τακτικόν Μέλος
Σταματογιαννάκης Μιχαήλ

Τακτικόν Μέλος
Πήλιου Καίτη