Μειώθηκαν, για το 2013, τα ανταποδοτικά τέλη 15% στη Ραφήνα, μηδενική αύξηση στο Πικέρμι.

Ως γνωστόν, οι ενεργοί Πολίτες του Πικερμίου με τους Συλλόγους μας, επέδειξαν εμπράκτως την μεγάλη δυσαρέσκεια & απογοήτευση που τους διακατείχε, με τις πρωτοφανείς, συνεχείς & μαχητικές διαμαρτυρίες των και την κατάθεση άνω των 800 υπογραφών και συμμετείχαν σε πολλές, δημοκρατικές διαβουλεύσεις, τόσο  με τους Συλλόγους μας, όσο & με το Τοπικό Συμβούλιο του Διαμερίσματος Πικερμίου. Σαν αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αυτών, ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου, αποφάσισαν, επιτέλους, ν' αφουγκρασθούν την παλλαική απαίτηση των Πολιτών, οι οποίοι πραγματικά αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που μας μαστίζει, και να εφαρμόσουν μια νέα πολιτική ανταποδοτικών τελών, για να στηρίξουν, σε αυτή τη πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, αποφασίστηκε στο ΔΣ στις 28/11/12:

1.      Να μειωθούν, για δέυτερη φορά τα τελευταία χρόνια, τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Ραφήνας, κατά 15%. Συγκεκριμένα, από 2 ευρώ /τ.μ. μειώνονται σε 1,70 ευρώ /τ.μ..

2.      Να «παγώσουν», δηλ. να παραμείνουν στο ίδιο ύψος με το 2012, τα τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι του Πικερμίου και να μην εφαρμοσθεί η απόφαση που πήρε πέρσι τον  Οκτ.2011, το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία αφορούσε στη σταδιακή εξομοίωση των ανταποδοτικών τελών του Πικερμίου με αυτά της Ραφήνας. Με βάση την περσινή απόφαση, με σκοπό την τελική εξομοίωση των ΔΤ Ραφήνας - Πικερμίου, τα τέλη του Πικερμίου θα αυξάνονταν κατά 33% ετησίως, έως και το 2014. Όμως, στο ΔΣ στις 28/11/12, αποφασίστηκε πως το 2013 ΔΕΝ θα υπάρξει καμία αύξηση και τα ανταποδοτικά τέλη θα παραμείνουν στο ίδιο ύψος με το 2012 ( δηλ. 1,33 ευρώ /τ.μ.).

Ο Δήμαρχος Ραφήνας  Πικερμίου κ. Γιώργος Χριστόπουλος, με αφορμή την απόφαση αυτή, τόνισε:

« Σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές των νοικοκυριών του Δήμου μας και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου τους στηρίζει στην πράξη, εφαρμόζοντας μια νέα πολιτική ανταποδοτικών τελών. Παρά το γεγονός ότι η Κρατική Χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 70% τα τελευταία 2 χρόνια, ο Δήμος μας θα προσπαθήσει να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει, χωρίς να επιβαρύνει τους κατοίκους. Όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες, θα ξεπεράσουμε την κρίση».

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ :

ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ, ΤΟΥ ΝΤΡΑΦΙΟΥ,

ΌΤΑΝ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥΣ & ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ & ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΜΠΟ

ΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ &

ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΟΛΟΙ

ΜΑΖΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ,

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ,

ΜΠΟΡΟΥΝ

ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΕΝΙΟΤΕ, ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ

ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ & ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ - ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.