ΑΠΟ
ΕΡΙΚΕΙΑ ΝΤΡΑΦΙ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
15/09/2017
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΥΠΟΨΗ: ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ
ΚΟΙΝ/ΣΗ: κ.κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.
ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ.ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΘΕΜΑ : ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΝΤΡΑΦΙ, ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ «ΝΤΡΑΦΙ»
Αξιότιμε κ.Δήμαρχε,
Δυστυχώς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είμαστε και πάλι υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε μαζί σας εγγράφως, γιατί με’αφορμή την προετοιμασία και τον προγραμματισμό εκτέλεσης έργων 2018, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά, την πλήρη ανυπαρξία στοιχειώδους προγραμματισμού, ενδιαφέροντος και μέριμνας για την περιοχή μας (ΝΤΡΑΦΙ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ).
Δεδομένης και της ανυπαρξίας στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εκλεγμένου εκπροσώπου μας, θεωρούμε πρωταρχική μας υποχρέωση να σας υπενθυμίζουμε, οτι ο προγραμματισμός και το ενδιαφέρον της εκάστοτε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς “διακρίσεις” και “αποκλεισμούς” για τον οικισμό μας.
Και ειδικότερα:
Στο πρόγραμμα του ΔΗΜΟΥ για το 2018 λείπει παντελώς αναφορά σε μέριμνα για την περιοχή μας.
Τόσες συζητήσεις, αιτήματα μας και υποσχέσεις σας μένουν δυστυχώς στα λόγια και μερικές φορές χρησιμοποιούνται σαν δικαιολογία και επιχειρήματα για αδαείς όπως: “ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΜΕ ΕΡΓΟ (ΑΧΑΙΩΝ) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 800.000€. ΤΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΑΤΕ;”. Ζητάμε κ.Δήμαρχε ενδιαφέρον και έργα, ανταποδοτικά, πρόβλεψης, συντήρησης, προστασίας, αναβάθμισης, ασφάλειας κ.λ.π. Η Αχαιών ήταν έργο μη προγραμματισμένο, απο Δημ. Επενδύσεις και αναγκαίο λόγω θεομηνίας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω, μερικά από τα πρόσφατα αιτήματα μας, παρακαλώντας για άλλη μια φορά να ενταχθούν στον επόμενο σχεδιασμό και προγραμματισμό σας για την άμεση υλοποίηση τους.
Όπως δε και πάντα μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος μας είναι στο πλευρό και στη διάθεση σας, για πλήρη βοήθεια, διαδικαστική, τεχνική, ενημερωτική κ.λ.π.

1. ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΧΑΙΩΝ- ΙΛΛΥΡΙΩΝ- ΔΩΡΙΕΩΝ)

Αφού εδώ και 3 χρόνια αναγνωρίστηκαν οι ανάγκες των κατοίκων και των Συλλόγων του Ντράφι για ένα σημείο “αναφοράς και συνάντησης”, έγιναν έντονες προσπάθειες του Συλλόγου μας (Μελέτες, παραστάσεις, λήψεις προσφορών, οικονομική ενίσχυση οικ.Μαρτίνου, παράδοση του χώρου απο ΣΥΝ/ΣΜΟ ΠΑΝ, νομιμοποιήσεις, τελική Μελέτη εφαρμογής σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ κ.λ.π.) και λάβαμε προφορικές διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση του 1ου σταδίου (ΥΠΟΣΤΕΓΟ) εντός του φετινού καλοκαιριού απο την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Δυστυχώς όμως ο στόχος φαίνεται να χάνεται χρονικά και μένουν οι υποσχέσεις.


2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

Υπήρξαν κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσεις για συντήρηση- καλωπισμό και πιστοποίηση τουλάχιστον 1-2 παιδικών χαρών. Απο τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ “μπήκαν λουκέτα” προφανώς λόγω της ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ αλλά και για την αποφυγή ευθυνών
σε περίπτωση ατυχήματος. Όλες όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζεται, χρησιμοποιούνται με υπαρκτούς κινδύνους ατυχημάτων. Έτσι θα συνεχίσουμε και για πόσο διάστημα;


3. ΑΧΑΙΩΝ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΦΡΕΑΤΙΑ ΟΜΒΡΙΩΝ

Η προηγούμενη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ήταν τόσο αδιάφορη για το Ντράφι, που ακόμη και για την αποκατάσταση της Λεωφ.Αχαιών χρειάστηκε να συνταχθεί η ΜΕΛΕΤΗ απο ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟ- ΕΔΑΦΟΤΕΧΝΙΚΟ, μόνιμο κάτοικο του Ντράφι, προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε προγραμματισμό και να μην “χαθούν” τα εγκεκριμμένα κονδύλια και ακυρωθεί η υλοποίηση του.
Αφού μεσολάβησαν 3 ολόκληρα χρόνια απραξίας, χρειάστηκε να κινητοποιηθεί δραστήρια και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας με την παρούσα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, για να δοθούν οι εγκρίσεις και να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες περατώθηκαν, με ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ και “απαράδεκτη” για το τεχνικό και λειτουργικό μέρος του έργου, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ (σε αυτήν τη φάση) των αναπόσπαστων εργασιών στο “ΑΝΑΝΤΙ” (ΔΑΣΙΚΟ) τμήμα της Αχαιών, λόγω επίμονης άρνησης του ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ. Κατά τη γνώμη μας, οι ενέργειες του ΔΗΜΟΥ στις Αρμόδιες Υπηρεσίες δεν συνεχίστηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν, με συνέπεια το απαραίτητο αυτό ανεκτέλεστοτμήμα του έργου να έχει ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης, με προφανείς κινδύνους σοβαρών ζημιών σε μελλοντικές κακοκαιρίες.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, οτι είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις οτι λόγω της “συνάφειας” του αντικειμένου, θα αποκαθίσταντο παράλληλα οι επιφάνειες των οδοστρωμάτων (λακούβες, ρωγμές κ.λ.π.), η τοποθέτηση χυτοσιδηρών σχαρών και ο καθαρισμός φρεατίων στο κεντρικό- βασικό δίκτυο της περιοχής.
Αντί αυτών, “έκλεισαν” μερικές λακούβες. Τα υπόλοιπα πότε θα υλοποιηθούν; Το συγκεκριμένο κονδύλιο για τις εργασίες προστασίας ΑΝΑΝΤΙ του τεχνικού έργου στην Αχαιών υπάρχει, χάθηκε; Μπορεί να ανακτηθεί; Υπάρχει κάποια σχετική αλληλογραφία με το ΔΑΣΑΡΧΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ για την ολοκλήρωση των εργασιών στο ‘ΑΝΑΝΤΙ’ τμήμα του κιβωτοειδούς οχετού της ΑΧΑΙΩΝ ;


4. ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΛΑΔΙΩΝ- ΧΟΡΤΩΝ Κ.Λ.Π.

Και για φέτος το θέμα αφέθηκε στην τύχη και μάλλον “γλυτώσαμε τη φωτιά”. Ως πότε όμως θα γίνεται αυτή η ερασιτεχνική προσπάθεια της προστασίας απο τη φωτιά και τη γενικότερη αισθητικά απαξιωτική εμφάνιση του οικισμού μας; Ο απελθών ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ερωτηθείς δήλωσε σε δημόσια συγκέντρωση μας οτι “οι κηπουροί ή εμείς θα πρέπει να μεταφέρουμε τα κλαδιά και χόρτα σε εγκεκριμένες περιοχές της Αττικής”. Στην απορία μας ποιες είναι αυτές οι περιοχές ανέφερε οτι ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
Όλοι μας διερωτώμαστε: Γιατί ο ΔΗΜΟΣ δεν αποψηλώνει τα πεζοδρόμια; Δεν είναι υποχρέωση του; Όσο για την “ενδεικτική” και απαράδεκτη κοπή χόρτων σε ορισμένα και μόνο τμήματα οδών, χωρίς συγχρόνως να γίνεται και η αποκομιδή
τους, αλλά και απαράδεκτα καθυστερημένη (φέτος έγιναν εργασίες τον Αύγουστο!!), πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα εκτός απο αντιαισθητικό είναι και αρνητικό αφού έτσι αφενός εμποδίζεται η απορροή ομβρίων, αφετέρου τα κρασπεδόρειθρα εξαφανίζονται σταδιακά απο τα χόρτα.
Για την αποψήλωση των οικοπέδων έχουμε κατ’ επανάληψη προτείνει δοκιμασμένη στο παρελθόν και με επιτυχία λύση, σε συνεργασία και με τον Συν/σμο ΠΑΝ (έγκαιρη επιστολή με προθεσμία για αποψήλωση απο τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων μέχρι τον Ιούνιο κάθε έτους, διαφορετικά αποψήλωση απο το ΔΗΜΟ με δαπάνες του, για λογαριασμό τους). Επίσης έχουμε προτείνει χωρίς ανταπόκριση, την προσωρινή συσώρευση, μεταφορά των κλαδιών, χόρτων κλπ προς επεξεργασία σε συγκεκριμένους ελεγχόμενους χώρους της περιοχής μας.
Η επιμονή του ΔΗΜΟΥ να περιορίζεται κάθε δύο χρόνια και καθυστερημένα με μια επιστολή υπενθύμισης, έχει καταντήσει ΓΡΑΦΙΚΗ, εκ του αποτελέσματος και μόνον.


5. ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΑΝΩΝ

Με λύπη μας διαπιστώνουμε οτι ΟΥΔΕΜΙΑ ενέργεια εκ μέρους σας έχει ξεκινήσει (έστω και η καταγραφή) για να αποφευχθούν μεγαλύτερες ζημιές, δεδομένου οτι τα έργα αυτά έχουν μεγάλο χρόνο προετοιμασίας και ωρίμανσης. Με πρόσφατη επιστολή μας ζητήσαμε την άμεση λήψη μέτρων για τις κατολισθήσεις στις 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ και ΚΟΡΑΗ. Πού βρίσκεται το θέμα;


6. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Οι ως άνω εργασίες όπως μας έχετε ενημερώσει επρόκειτο να ολοκληρωθούν προ του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017. Η καθυστέρηση και εδώ είναι χαρακτηριστική.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αναλυτικότερα τον προβλεπόμενο χρόνο έναρξης και περαίωσης των εργασιών, αλλά και των ποιοτικών αναλύσεων καταλληλότητας του νερού, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε και στους κατοίκους,δεδομένης της δικαιολογημένης ανησυχίας τους για λόγους υγείας.


7. ΑΠΟΡΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ

Σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου λόγω ανυπαρξίας αποχετευτικού δικτύου, υπάρχει άμεση ανάγκη και για την προστασία των πρανών και των οδοστρωμάτων, εκτέλεσης μικρών τεχνικών έργων. Είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών σας για την υπόδειξη και καταγραφή των παραπάνω σημείων.


8. 156 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΙ

Δυστυχώς και για αυτό το “κυρίαρχο” θέμα για τον οικισμό μας, οι εκάστοτε μέχρι σήμερα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ακολουθούν κατά τη γνώμη μας “παρελκυστική τακτική” συζητώντας και με τους εκπροσώπους του ΣΥΝ/ΣΜΟΥ “Ο ΠΑΝ”, ο οποίος πέραν πάσης λογικής προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα 156 στρέμματα, με αποτέλεσμα εδώ και δεκαετίες να προβάλεται “προσχηματικά” για την περιοχή μας ο ισχυρισμός της ανυπαρξίας κατάλληλων χώρων για χωροθέτηση σχολείου, εκκλησίας, πολιτιστικού κέντρου κ.λ.π.
Προκειμένου λοιπόν να πληροφορηθούν οι κάτοικοι και οικοπεδούχοι του ΝΤΡΑΦΙ υπεύθυνα για το παραπάνω θέμα, αναμένουμε εγγράφως, τις μέχρι σήμερα ενέργειες, απόψεις και αποφάσεις της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.
Όπως πάντοτε, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια, στην προώθηση και επίλυση προβλημάτων και αιτημάτων μας.Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΙΚΕΙΑ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΕΥΗ ΚΑΛΑΠΟΘΑΚΗ         ΚΑΙΤΗ ΠΗΛΙΟΥ