Κοιν/ση


Περιφέρεια Αττικής

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής
Δήμος Παλλήνης

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος του Οικισμού Ντραφίου "Η ΕΡΙΚΕΙΑ", του οποίου ένας εκ των βασικών στόχων του, κατά το καταστατικό του, είναι η στενή παρακολούθηση εκτέλεσης των απαιτούμενων έργων υποδομής, γίνεται συνεχώς & επανειλλημένως ο αποδέκτης των εντόνων αλλά και δικαίων παραπόνων των κατοίκων του Οικισμού μας, σχετικά με την έλλειψη ασφαλούς προσβάσεώς των με την Παλλήνη & την Λεωφ. Μαραθώνος.

Όπως επανειλλημένως σας έχομε ενημερώσει αλλά και εσείς ο ίδιος γνωρίζετε καλά και από προσωπική σας εμπειρία, η διέξοδος των κατοίκων του Οικισμού μας γίνεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω της οδού Ελαιώνων της Παλλήνης, η οποία είναι ελικοειδής, πολύ στενή, με πολλά εμπόδια, φράκτες, δένδρα κλπ) και συνεπώς εξαιρετικά επικίνδυνη. Επί 20 και πλέον χρόνια, η οδός αυτή δεν έχει διαπλατυνθεί, (παρά τις προσπάθειές & ενέργειές μας), στα επικίνδυνα τουλάχιστον σημεία της, είναι γεμάτη λακκούβες και έχει πολλά τυφλά σημεία. Χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία είναι μεγάλα και βαριά φορτηγά, σχολικά λεωφορεία κλπ. Κάθε φορά δε που χιονίζει, η Ελαιώνων παραμένει απροσπέλαστη επί πολλές ημέρες και η έξοδος των κατοίκων προς Παλλήνη είναι αδύνατη.

Είναι δε γνωστόν σε όλους, αλλά και εσείς ο ίδιος το γνωρίζετε, ότι στην οδό Ελαιώνων επισυμβαίνουν, σχεδόν καθημερινώς, σοβαρά, ακόμη δε και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Η μοναδική λοιπόν λύσις στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, που μας απομένει είναι η προέκταση και η σύνδεση της Λεωφ. Αχαιών του Οικισμού Ντραφίου της Κοινότητος Πικερμίου προς και με την Λεωφ. Μαραθώνος, μέσω της Οδού Κύπρου, του Οικισμού Δημοσίων Υπαλλήλων του Δήμου Παλλήνης.

Για την υλοποίηση αυτού του έργου ο Σύλλογος μας, - (αλλά και μεμονωμένα μέλη του), - έκανε κατά καιρούς διάφορες παρεμβάσεις, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα αλλά και οι αντιδράσεις των εμπλεκόμενων φορέων ( ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Αττικής, Νομαρχία Ανατολ. Αττικής, Κοινότης Πικερμίου, Δήμος Παλλήνης κλπ.), ώστε τελικά να εγκριθεί και να γίνει η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής. Οι μέχρι σήμερα όμως ενέργειές μας, δυστυχώς, δεν επέφεραν κάποιο ορατό αποτέλεσμα και το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται αλλά και να επιδεινώνεται καθημερινώς.

Επειδή όμως το θέμα εκκρεμεί ακόμη επανερχόμεθα με την επιστολή μας αυτή προς την Κοινότητά μας και ζητούμε και πάλι την κατανόηση σας και την θετική ανταπόκρισή σας, καθώς και τις, για άλλη μία φορά, αναγκαίες ενέργειές σας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση, επιτέλους, αυτού του σημαντικότατου για μας έργου. Εν αναμονή των ειδήσεών σας, διατελούμε μετά τιμής.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Θεόφιλος Γκολφινόπουλος
Φίλιππος Αναστασίου
Πρόεδρος ΔΣ
Γενικός Γραμματέας ΔΣ