Προς τον
Ντράφι 8 Σεπτεμβρίου 2009
Πρόεδρο της κοινότητας Πικερμίου

Κοιν.προς κοινοτικούς συμβούλους

κ.Πρόεδρε και μέλη
του Κοινοτικού Συμβουλίου

Απέραντη  θλίψη και τεράστια αγανάκτηση! Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν τα αισθήματα των κατοίκων του Ντραφίου. Σε λιγότερο από 15 χρόνια το Ντράφι κάηκε τρεις φορές. Έρμαιο της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Δημοσίου, της ΕΣΠΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της αρπακτικότητας των αδίστακτων οικοπεδοφάγων.

Κι’ αυτή τη φορά υπήρξαμε μάρτυρες μιας απίστευτης καταστροφής, που συντελέστηκε ανενόχλητα, χωρίς τη παραμικρή παρουσία των υπευθύνων. Και σκεφτόμαστε, σαν εργαζόμενοι και βαριά φορολογούμενοι πολίτες: Αν το Κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να προστατέψει το σπίτι μας και το περιβάλλον που ζούμε, τότε τι Κράτος και τι Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή;

Στάχτες παντού. Ολόγυρα και  μέσα στο Ντράφι.

Κύριε Πρόεδρε, μέσα στις στάχτες αυτές εμείς, όλοι οι κάτοικοι του Ντραφίου, πήραμε μια απόφαση: Πρώτον, θα διεκδικήσουμε την άμεση αναδάσωση της περιοχής μας και δεύτερον, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επανάληψη αυτής της καταστροφής, διεκδικώντας, με κάθε τρόπο, τη προστασία μας, που εμείς δικαιούμαστε, αλλά και εσείς είστε υποχρεωμένοι να μας εξασφαλίσετε.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ:

  1. ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

Αυτό απαιτεί προετοιμασία (καθαρισμός και λήψη δέντρων, διάνοιξη λάκκων, δεντροφύτευση και πότισμα) καθώς και τη διάθεση των αναγκαίων πόρων. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να πάει χαμένη η φυτευτική περίοδος (από Νοέμβρη έως Φεβρουάριο).

2. ΑΜΕΣΟΣ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ  ΒΑΛΑΝΑΡΗ

Οι συνέπειες  της φωτιάς δημιούργησαν τις προϋποθέσεις μιας ακόμα καταστροφής των κατοίκων της γύρω περιοχής, σε περίπτωση καταιγίδας γι’ αυτό απαιτείται ο άμεσος καθαρισμός του ρέματος Βαλανάρη.

  1. ΑΜΕΣΟΣ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ  ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ ΤΗΣ  ΦΩΤΙΑΣ

Η Κοινότητα  πρέπει να μεριμνήσει για το καθαρισμό και τη μεταφορά των κομμένων δέντρων και θάμνων, από δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Αυτό θα διευκολύνει την αναδάσωση και θα συντελέσει στη προστασία της περιοχής από σφοδρές βροχοπτώσεις.

  1. ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Είναι απαράδεκτο το σημερινό κόστος ύδρευσης, το οποίο στις παρούσες συνθήκες, γίνεται αισχροκέρδεια, με όλη τη σημασία της λέξης.

Αυτά τα διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ. Μετά θα διεκδικήσουμε την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ώστε να οχυρώσουμε το ΝΤΡΑΦΙ απέναντι στις πυρκαγιές, μια για πάντα.

Θα επανέλθουμε με προτάσεις μας και θα συνεργαστούμε με τη Κοινότητα και τις όμορες Κοινότητες και όλους τους Αρμόδιους Φορείς, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και με τρόπο, που δεν θα επιδέχεται καμία αποτυχία, αφού πια δεν αντέχει ούτε η περιοχή μας, αλλά ούτε και εμείς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Παύλος Παπαδόπουλος
Γεωργία Αντωνέλου
Πρόεδρος ΔΣ
Γενικός Γραμματέας ΔΣ